Legaton tanssinopetus

Legaton tanssin perusopetus aloitetaan pääsääntöisesti 8-vuotiaana ja opiskelu kestää noin 5 vuotta. Perusopetus jaetaan 4 eri asteeseen. Opetustunnin pituus perusasteella on 45 min. Seuraavilla asteilla tunnin pituus on 60 min. Taso 4 opetustuntien pituudet vaihtelevat 75-90 minuutin välillä.
Nykytanssin pääpaino on tanssitekniikassa ja tähän kuuluu myös akrobatia. Kansantanssi sivuaineena opetetaan sekä tavallisen opetustunnin aikana että kurssimuotoisesti.  Tanssinopiskeluun kuuluvat myös kehon tuntemus, tanssitieto sekä esiintymisvalmennus. Opiskeluun sisltyvät opintomatkat, muiden esiintyjien esitysten seuraaminen ja omatoiminen harjoittelu. Siirtyminen tasolta tasolle vaatii  ainakin 75 % sta osannottoa kaikkeen opetuksen kaikkiin osa-alueiden sekä tanssiteknisten valmiuksien tyydyttävää hallintaa.
Perusopetuksen aikana oppilailla on mahdollisuus suorittaa sekä taso- että edistymiskokeita.
Tason 4 jälkeen oppilas voi suorittaa tasokokeen, joka on edellytys päättötodistuksen saamiseen. Tämän jälkeen oppilas voi siirtyä syventäviin opintohin, jos edellä mainittu tasokoe on hyväksytty tyydyttävin arvosanoin.